Wednesday, 25 January 2012

Percutian yg paling mahal yg aku penah pegi .

hai korg . hmm, da lame da tak update blog nieh . rindu weyh kat korg sume , my frenz . sori lerr lame tak update , lappy rosak laa . time-time cosework tgh byk laa die buad hal . sakit betoi ati aku . haishh . ok , ari nie aku bukan nk cite pasai lappy aku . aku nk cite pasai percutian aku yg paling mahal sekali yg aku penah alami . 

korg nk tahu tak ? hmm , kalaw nk tahu , bace ape yg aku tuliz nie sampai abes.

hmm , kalaw korg nk tahu , percutian nie laa yg paling aku nnt nntkan . haha , best kot . sebenanye , nie bukan percutian , kiteorg nie cume pegi Kuantan sbb nk anta abg sepupu aku b'tunang je . tp , da jln kat lebuh raye tu da sampai setengah ari , takkan nk teros balek kot , so , family besa aku , b'pakat laa ramai-ramai nk tido situ sehari . makdak aku die da awl-awl lagi booked tempat tu . name tempat tu De Rhu Beach Resort . nnt korg pegi laa aeh . hehe , promote plak . tempat tu best woh . tak rugi laa kiteorg tido situ . ade swimming pool , pastu belakang sikit ade pantai . mmg best laa kat situ arn , tp , rugi sbb aku tak mandi , hehe , lupe nk bwk baju tuka lepas mandi , haha , baju mandi ingat , baju tuka lupe . 

nak d'jadikan cite , esok tu kiteorg balek laa . ari isnin semalam laa . aku pegi ari ahad . tengah mak aku drive kereta , tibe-tibe kereta tu buad hal la pulop . time-time tu laa die buad hal . kiteorg da laa jaoh dpd rumah , buad spoil je . pastu kiteorg benti laa kat shell minyak . naseb baik makdak aku ade kawan kat Kuantan , kalaw tak , tak tahu laa mcm mane kiteorg . kawan makdak aku tu telepon formen . formen tu ckp gearbox rosak . kereta da tak bole nak gerak langsong . formen tu ckp kena panggil tow truck . nk dekat sejam kiteorg tunggu toe truck tu . formen tu ckp setengah jam je . bapak ke lamenye kite org tunngu . naseb baek kat shell tu ade rase angin . tak laa panas sgt kiteorg . 

bile tow truck tu da sampai , org tu naikkan kereta tu atas tow truck tu . nak tahu kiteorg balek naik ape ? kiteorg naik tow truck tu . haha . gile laa , tak penah dibuad org dudok dlm kereta mase kat atas tow truck .tapi , nak buad mcm manekan , kereta lain sume da penoh . kiteorg naik je laa tow truck tu . best kot . org lain tak penah naik mcm tu . korg penah , haa , naik flight perdana tu . 6oo weyh tambang flight tu . haha , siot je . pastu plak nak bela gearbox tu 3ooo lebih . mampos laa , mane mak aku nak cari duit byk tu . 

so , tu laa cite nye . tu laa percutian yg paling mahal aku penah aku alami . sebelom nie , takde laa sampai 3ooo ribu mak aku nak kena kuarkan . tp , takpe , redha je laa arn , lagipon best ape , sekurang-kurangnye merase laa jugak naik flight perdana . haha .


! TERIME KASIH KERANA SUDI MENJENGUK ENTRY SAYE !

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...